Recept

Jag lovade ju att dela med mig av lite recept i bloggen. Det har kanske ingen direkt koppling med träning för gravida, men faktiskt, är det någongång det är riktigt gott att äta så är det när man är på smällen, ammar eller tränar hårt. Helt klart Flåsas målgrupp!

Igår lagade vi en mycket god fiskgratäng.

600 g  kolja (3 filéer)
2 dl cremé fraiché
1 gul lök
2 fiskbuljongtärningar
citronsaft
citronpeppar
salt
vitpeppar
potatismos
8 potatisar
mjölk
smör
salt
peppar
gratinering 175, 225 grader
parmesanost
räkor

Salta och peppra filéerna. Lägg dem i en ugnssäker form och ha in i ugnen 10-15 minuter i 175 grader (beroende på tjocklek)
Fräs lök i en panna. Tillsätt fraichén och buljong. Låt småputtra. Ha i citronsaft och citronpeppar. Koka under tiden potatisen och gör moset (jag använder elvisp). Ta ut fisken och slå såsen på fisken. Klicka ut potatismos runt om. Över såsen lägger du räkor och parmesanost. In i ugnen ytterligare 5 minuter, 225 grader.

Detta var mums! Hann ej plåta.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *