TEST

Jag har egentligen bestämt att jag inte får löpa mer än varannan dag med tanke på skaderisken (har ju inte löpt hårt på länge). Igår var jag ute 1 h. Sprang lugnt. Idag blev det ändå coopertest. Valde den kortaste/snällaste? varianten, 2000 meter. Jag fick låna en superklocka av en kompis och kunde få varvtider, snittfart, snittpuls, tid per km etc. Hur kul som helst! Första två varven låg jag på 4.05 tempo. Alltså drygt 4 minuter per km. Tredje varvet gick långsammare och de två följande var ganska jämt med tredje. Första km hade jag en snittfart på 4.15, den andra kommer jag inte ihåg. Det slutade i alla fall på i snitt 4.17 tempo. Det ger ett testvärde på 52. Som tjej ska man ha över 40. Så det var ett bra resultat. Ännu bättre med tanke på att det var 1 månad sedan jag började springa efter ett uppehåll på 6 månader.

Jag är missnöjd på så vis att jag inte hittade ett bra, jämt tempo. Plus att jag inte riktigt tog ut mig. Hade snittpuls på 174 (max på bra bit över 200). När jag kom i mål tänkte jag förlänga med 2.5 varv och köra 3 km istället för 2. Ett tecken på icke fullvärdig utmattning.

Sammanfattningsvis: KUL!

 

2 reaktion på “TEST

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *