Rapport 1/2 ironman

Larmet ställdes på 06:38. Vaknade lite innan och smet upp. Kroppen kändes som dagen innan, lätt hostig inte ont i halsen. Jag var inställd på att tävla och tävling blev det…

Starten för motionsklassen gick 09:30. 08:00 skulle efteranmälan vara gjord, därav en tidigt morgon. Tiden på området innan start gick snabbt. Checka in cykeln och fixa med ”lådan” (allt man ska ha mellan grenarna).

Simmet
Kasst! Stod i mitten med gott självförtroende. Tycker jag simmar helt ok. Fick dock lätt panik redan vid första längderna. Insåg att jag glömt dra ner glasögonen från huvudet. Fick kallsupar och överallt vevade armar och ben upp vågor… bröstade hela första varvet på 1100 meter. Varv två kände jag mig lugnare och vågade på crawl. Följande 800 metrarna gick bra.

image

Cykel
Jag kände ingen stress i bytet. Drog av våtdräck och gjorde mig redo för cykeltur. 1000 höjder på 9 mil är backigt men känslan var god! Låg i tempobågen och matade på. Kilometer för kilometer. Backarna gick lätt och jag tog in på flera cyklister.

Löp
Ett långsamt stopp för att ta på kompressionsstrumpor och löpskorna. Sedan iväg för 21 km löpning. Vi sprang tre varv på en 7 – kilometers bana. Känslan var tung, tung från start. Betade av löpningen som slet från början till slut. Gick i mål på 6:07 minuter och en 1/2 ironman rikare.

Min tävlingspremiär i triathlon!!

image

image

Slutsats:
*Måste träna mer i öppet vatten. Gärna vågigt.
*mycket tid att spara mellan grenarna.
*behöver utveckla min löpning och orka hålla tempo efter lång cykling. Mer brickpass!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *