Ironman del 1 (simning)

Den 7/7 vid midnatt gick starten för min första ironman. Jag valde Gällivare laponia triathlon. Det är en fulldistanstävling med 3,8 km sim, 18 mil cykel och 4,2 mil löpning.    

Först ut är simmet. Då det var kallt väntade tävlingsledningen in i det sista med att gå ut med hur långt simmet skulle vara. En timme innan start fick vi besked om att det blev två varv av tre på grund av vattnets ynka 14 grader och med en lufttemperatur på 10 grader. 


Starten

Startskottet gick. Jag hade inte doppat mig innan simmet utan valde att invänta startskottet. Publiken stod med mössa och täckjacka… Första varvet gick fint. Jag låg jämsides med en annan tjej och på så vis fick jag hjälp med navigationen och motivationen. Vi var mycket jämna och följdes åt hela första varvet. Inför andra varvet skulle man upp på stranden och sedan ner i vattnet igen. Jag kände att fötterna var rejält kalla. Jag började tappa känsel i händer och fötter ganska direkt på andra varvet. Mina fingrar gick inte längre hålla ihop utan jag simmade med spretande fingrar. Tårna höll jag inåt för annars var känslan att de skulle falla av. När andra varvet var slut och jag kom upp på mattan kändes kroppen genomfrusen. 

Första växlingen

En rejäl utmaning att axla T1 med noll funktion i fingrar. Lyckades dra av våtdräcken efter många om och men. Krånglade rejält i växlingen, valde bort tältet vilket var en rejäl miss för därinne var det varmt (fick jag höra). Jag tänkte inte helt klart och av oklar anledning valde jag bort det mesta i T1 påsen. Nöjde med med shorts utan benvärmare och bara underställströja med tunn vindjacka. Upp på cykeln och drog iväg….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *